Preguntas y respuestas Dirección General de Comercio sobre aperturas de comercios.

  • Categoria: General
  • Publicado 15/03/2020
Preguntas y respuestas Dirección General de Comercio sobre aperturas de comercios.

1) Quins locals i establiments comercials poden obrir al públic? Poden obrir al públic: establiments comercials minoristes d'alimentació, begudes, productes i béns de primera necessitat, establiments farmacèutics, metges, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, perruqueries, premsa i papereria, combustible per a l'automoció, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per a animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència, tintoreries i bugaderies.

2) Quins locals o establiments comercials no poden obrir al públic? No poden obrir al públic: museus, arxius, biblioteques, monuments, així com dels locals i establiments en els quals es desenvolupin espectacles públics, les activitats esportives i de lleure indicats a l'annex “Relación de equipamientos y actividades cuya apertura al público queda suspendida con arreglo a lo dispuesto en el artículo 10.3”. Tampoc poden obrir al públic: les activitats d'hostaleria i restauració; sí poden prestar-se exclusivament serveis de lliurament a domicili. Es suspenen així mateix les revetlles, desfilades i festes populars, i per tant tots els comerços al públic lligats a aquestes autoritzacions d’activitat.

3) Si el meu local o establiment és de cara al públic però no entra a cap de les categories anteriorment esmentades, què he de fer? Com a regla general, “se suspende la apertura al público de los locales y establecimientos minoristas”. Per tant, si el local o establiment no s’hi esmenta explícitament com a autoritzat al punt 1), s’ha d’atendre a la regla general.

4) Si el meu local o establiment no és de cara al públic i no entra a cap de les categories anteriorment esmentades, què he de fer? Les empreses i els professionals que continuen la seva activitat ho hauran de fer evitant aglomeracions i controlant que els empleats mantinguin la distància de seguretat de almenys un metre per tal d'evitar possibles contagis. Com a recomanació general, tota activitat econòmica estarà supeditada a criteris sanitaris i l’autoritat competent el podrà suspendre si pot suposar un risc de contagi.

5) El meu establiment obri al públic. Quines mesures he de prendre? Si el local o establiment està autoritzat per a l’obertura al públic, ha d’evitar aglomeracions i controlar que els consumidors i els empleats mantinguin la distància de seguretat de almenys un metre per tal d'evitar possibles contagis. Els empleats, si han d’efectuar desplaçaments a o des del lloc de feina, és recomanable que duguin identificacions i/o documentació suficient que justifiqui els dits desplaçaments. 

Noticias relacionadas:

Proyecto educativo "Mira pel comerç Local de Palma"

General

La Federación de Empresarios de Comercio AFEDECO y el colegio Nuestra Señora de Montesión han firmado un convenio de colaboración por el cual se va a llevar a cabo un proyecto educativo en el...

Palma, Tot un Centre de Diversió

General

Desde las patronales de comercio con AFEDECO a la cabeza se pone en marcha una nueva edición de la campaña de dinamización comercial de Navidad, “Palma, Tot un Centre de Diversió 2017-2018”,...


Comentarios

Se el primero en dejar un comentario


Publicar un comentario

Tendencias

Últimas noticias

Newsletter

Suscríbete a nuestro Newsletter y no te pierdas ninguna novedad.