Free cookie consent management tool by TermsFeed

Preguntas y respuestas Dirección General de Comercio sobre aperturas de comercios.

  • Categoria: General
  • Publicado 15/03/2020
Preguntas y respuestas Dirección General de Comercio sobre aperturas de comercios.

1) Quins locals i establiments comercials poden obrir al públic? Poden obrir al públic: establiments comercials minoristes d'alimentació, begudes, productes i béns de primera necessitat, establiments farmacèutics, metges, òptiques i productes ortopèdics, productes higiènics, perruqueries, premsa i papereria, combustible per a l'automoció, estancs, equips tecnològics i de telecomunicacions, aliments per a animals de companyia, comerç per internet, telefònic o correspondència, tintoreries i bugaderies.

2) Quins locals o establiments comercials no poden obrir al públic? No poden obrir al públic: museus, arxius, biblioteques, monuments, així com dels locals i establiments en els quals es desenvolupin espectacles públics, les activitats esportives i de lleure indicats a l'annex “Relación de equipamientos y actividades cuya apertura al público queda suspendida con arreglo a lo dispuesto en el artículo 10.3”. Tampoc poden obrir al públic: les activitats d'hostaleria i restauració; sí poden prestar-se exclusivament serveis de lliurament a domicili. Es suspenen així mateix les revetlles, desfilades i festes populars, i per tant tots els comerços al públic lligats a aquestes autoritzacions d’activitat.

3) Si el meu local o establiment és de cara al públic però no entra a cap de les categories anteriorment esmentades, què he de fer? Com a regla general, “se suspende la apertura al público de los locales y establecimientos minoristas”. Per tant, si el local o establiment no s’hi esmenta explícitament com a autoritzat al punt 1), s’ha d’atendre a la regla general.

4) Si el meu local o establiment no és de cara al públic i no entra a cap de les categories anteriorment esmentades, què he de fer? Les empreses i els professionals que continuen la seva activitat ho hauran de fer evitant aglomeracions i controlant que els empleats mantinguin la distància de seguretat de almenys un metre per tal d'evitar possibles contagis. Com a recomanació general, tota activitat econòmica estarà supeditada a criteris sanitaris i l’autoritat competent el podrà suspendre si pot suposar un risc de contagi.

5) El meu establiment obri al públic. Quines mesures he de prendre? Si el local o establiment està autoritzat per a l’obertura al públic, ha d’evitar aglomeracions i controlar que els consumidors i els empleats mantinguin la distància de seguretat de almenys un metre per tal d'evitar possibles contagis. Els empleats, si han d’efectuar desplaçaments a o des del lloc de feina, és recomanable que duguin identificacions i/o documentació suficient que justifiqui els dits desplaçaments. 

Noticias relacionadas:

Ampliación actualización de la estrategia de detección precoz, vigilancia y control de la COVID-19

General

Como continuación a la publicación del pasado 28 de septiembre ACTUALIZACIÓN DE LA ESTRATEGIA DE DETECCIÓN PRECOZ, VIGILANCIA Y CONTROL DE LA COVID-19, en el archivo adjunto se puede...

Moderada satisfacción en el acuerdo de prórroga de los ERTEs

General

AFEDECO acoge con moderada satisfacción el acuerdo de prórroga de los ERTEs alcanzado en el día de ayer entre CEOE, Gobierno y sindicatos y valora positivamente que el Ejecutivo haya renunciado...


Comentarios

Se el primero en dejar un comentario


Publicar un comentario

Tendencias

Últimas noticias

Newsletter

Suscríbete a nuestro Newsletter y no te pierdas ninguna novedad.